Fra: INDIEN

Hjemmeside:http://pc1502.geographie.uni-regensburg.de/html/kidney1.htm         obs. siden er der ikke mere

Emne: RØVERI AF NYRE PÅ SATHYA SAI BABAS SUPER SPECIALTY HOSPITAL 12 APRIL 1997

 

Vedrører SSH og hr. Balaji (søn af hr. Trimakababa Rao), som donerede en af sine nyrer til sin far. Efter transplantationen blev den transplanterede nyre erklæret ude af funktion på grund af tillukkede kar.

Balajis søster tilbød så en af sine nyrer. I mellemtiden måtte Trimakababa have dialyse, og Balaji måtte pantsætte deres jord og øvrige værdier til banken samt låne penge af venner for at kunne betale for behandlingen.

Så hørte Balaji rygter om en nyre-affære i Bangalore og begyndte at få mistanke om, at hans far var offer. Han tog sin far med hjem til Latur, hvor en sonografi blev udført 5.8.95. Den transplanterede nyre blev ikke fundet, heller ikke ved en CT scanning den 7.8.95. Ifølge begge scanninger blev kun patientens egne syge nyrer lokaliseret. Efter faderens død indgav Balaji anmeldelse til politiet, som lod liget grave op. En obduktion afslørede, at der ikke havde fundet transplantation sted.

 

Fra: NEW ZEALAND

Hjemmeside: http://messages.clubs.yahoo.com/…/bbs?action=m&tid=sathyasaibaba&sid=12173549&mid=194

Emne: SAI INSTITUT LÆGER – NYHEDER FRA RETTEN Deccan Chronicle 5/11/99

 

Hyderabad, 4. november 1999: Dommer G. Raghu Ram fra Andra Pradehs’s Højesteret modtog torsdag en skriftlig anmodning om at indlede kriminalsag mod lægerne på Sri Sathya Sai Institut for højere medicinsk videnskab, Puttaparthi, i Anantapur distriktet, under påstand af uregelmæssigheder i forbindelse med transplantation af en nyre.

Den skriftlige anmodning er indgivet af Balaji Triambak Rao Karavande, der påstår, at instituttets læger fjernede en af hans nyrer og ikke transplanterede denne til hans far. Han oplyste retten om, at han efter afsløringen indgav anmeldelse til politiet i Latur (Maharashtra), som opgravede faderens lig og foretog en obduktion, der bekræftede, at der ikke havde fundet nyreplantation sted.

Han hævdede, at politiet i Puttaparthi ikke registrerede anmeldelsen, og at han blev smidt ud af hospitalet, da han konfronterede lægerne med de relevante dokumenter.