Fra: Indien

Kilde: ’delta_108’ april 1999

Emne: NU SKAL DER HANDLES

 

Jeg ved en hel del om, hvad der sker i Puttaparthi. Jeg kender personligt en ex-studerende, som tilbragte elleve måneder i Sai Babas værelse for nogle år siden. Han blev sendt bort fra universitetet af Sai Baba, fordi han kom for tæt på og vidste for meget, og fordi han ikke ville være med til det, Sai Baba ønskede.

Han fortalte mig, at de studerende i Sai Babas inderværelse er ansvarlige for alle forberedelserne til darshan og interviews og har adgang til alle hans personlige ting.

De bliver bedt om at åbne al post, adresseret til Sai Baba, og de fleste gange tillader han dem at beholde de penge, der undertiden er indlagt, hvis der er under 5.000 rupees. Det er almindelig praksis.

Disse studerende går sjældent til undervisning, og rektor har ikke spor imod det! Selv universitetets styrelse og ashramens øvrige ledere er meget ærbødige over for dem. De spiller vestlig musik på deres stereoanlæg, som de har tilladelse til at have. Sædvanligvis bor der tre eller fire studenter hos ham hele tiden.

Ledelsen ved, at der foregår noget af denne slags. De smeder, mens jernet er varmt, og de fleste af dem har modtaget penge nok til at indse, at Sai Baba næppe er guddommelig. Den måde disse folk omtaler ham på er nok til at regne ud, at de overhovedet ikke bekymrer sig om hans guddommelighed og knapt har respekt eller agtelse for ham, hvilket de ville have, hvis de vidste, at han havde nogen som helst guddommelig magt.