Inntil han døde (2009) var Thorbjørn Meyer i flere årtier en fremtredende leder i Sathya Sai Organisationen i Europa. Han forsvarte Sai Baba til det ytterste, uten å ha noe viten om de faktiske forhold siden han var blitt grunding bedratt - som så mange andre. Han gjorde seg skyldig i svartmaling av tidligere tilhengere, særlig Conny Larsson - som alltid hadde vært et problem for ham siden han hadde stor innflytelse i Sverige (som Meyer var satt til å lede fra organisasjonens hovedsete i India). Larsson ble lederen i Sverige in de senere år før han sluttet i organisasjonen og avslørte Sai Babas seksuelle misbruk, inkl. av ham selv. TYhorbjørn Meyer løyed åpenbart når han ble intervjuet på Danske nyhets TV, som alle kan se her (download 4.8 Mbs)

NB Det som står på denne siden er en oversettelse fra engelsk, som e-posten var skrevet i.
Jeg har sletter Subjects fra hver epost.. best at de står bare med navnene og tidene.

From: Robert Priddy rpriddy@online.no
To: "Thorbjörn Meyer" tm.ioa@cbs.dk
Sent: Friday, February 15, 2002 10:11 AM

Kære Thorbjørn,
Efter at jeg for nylig har set DR filmen plus interviews med dig, Pruzan, Trygved etc. i nyhedsudsendelserne, synes jeg, det er på tide, at jeg meddeler dig nogle ting, som du tilsyneladende ikke selv har været i stand til at få øje på. Jeg mener faktisk, det vil være i din egen interesse at læse denne mail omhyggeligt. Jeg vil gerne gøre dig den tjeneste at anbefale dig, at du undersøger visse anliggender meget grundigt, inden du belaster dig selv yderligere ved at tage et meget tungt moralsk og juridisk ansvar for en Sai High School, de velkendte omstændigheder taget i betragtning. At basere sådanne beslutninger på tro snarere end på kendsgerninger er altid et risikabelt foretagende i sådanne potentielt følsomme situationer.
Først og fremmest, og helt bortset fra de seksuelle påstande: V. K. Narasimhan, som jeg må have haft mindst hundrede timers private samtaler med, satte en proces i gang i mig, som var årevis om at bære frugt. I 1996 var han en bekymret mand, da han fortalte mig, hvordan Baba i realiteten tvang ham til at lyve om Trusten overfor pressen, efter at dens handlinger i 1993 blev afsløret i forbindelse med drabene i templet i juni 1993. Baba insisterede på, at N. skulle skrive en artikel, der hvidvaskede Trusten, skønt han vidste besked om både korruption og bedrageri. Der var imidlertid kun en avis, The Tribune, Chandigarth, hvor hans søn var redaktør, der ville trykke den! Mr. Suri fra Book & Pub. Trust blev taget på fersk gerning med Rs. 50.000,- der ikke kunne gøres rede for - en mand hvis tyveri og uærlighed Narasimhan længe havde beklaget (jeg har også oplevet den, ligesom Bruce'rne og andre). Narasimhan betroede sig til mig, da jeg måtte spørge ham vedrørende oplysninger, jeg havde fået af en velorienteret IAS funktionær, en som vidste, hvad der var sket under de undersøgelser, der fulgte efter mordene, efter at politiet havde mistet enhver troværdighed. Da de fire devotees trængte ind i Babas værelser, overraskede de ham med en ung dreng (dette er en veldokumenteret kendsgerning!) med fatale følger for dem selv. Narasimhan fortalte mig at Babas yngre broder og andre Trustmedlemmer og ashramfunktionærer "gjorde noget frygteligt". De afpressede politiet i Puttaparthi til med koldt blod at henrette de fire indtrængene (som havde knivdræbt de to tjenestefolk, der havde modsat sig) . Afpresningsmidlet var, at man vidste, hvorledes politiet havde tilladt de to brødre, som myrdede den svejtsiske dame, at "undslippe", så snart de havde fortalt politiet, hvor de havde gemt de ca. 80.000 Rs., de havde stjålet fra damen. Du ved besked om damen, jeg taler om, hun blev frygteligt tilredt af knivsår og døde, netop som hun havde fået sit værelse i PN, dagen efter at Baba rejste i foråret 1990 (eller måske 1991?). Jeg spurgte dig om det en gang i det følgende år, da vi mødtes i PN, og du antydede, at hun mere eller mindre kunne takke sig selv for det, fordi hun havde vist sine penge frem i landsbyen.

Mordundersøgelsen i 1993 blev undertrykt af N. Rao regeringen (via en langtids devotee, indenrigsminister S. B. Chavan, og ministeren for Andhra Pradesh), da efterforskerne kom for tæt på sandheden, og da indenrigsminister i Rao regeringen, S. B. Chavan og Babas yngre milliardærbroder, Janaki Ramiah diskuterde hændelsen, var Narasimhan til stede. Han fortalte mig, at Chavan havde lykønsket Janaki og ashram myndighederne med henrettelserne og havde sagt "Døde mænd taler ikke", og de havde leet ad det sammen!! (Er dette riktig for 'laughed about'?)

Hvad ville de døde mænd have sagt, tror du? Husk, at to af dem tidligere havde været Babas allernærmeste hjælpere. Narasimhan var, som man kunne forvente, dybt chokeret. Han havde talt med Baba om det flere gange og sagde flere gange til mig: "Hans svar var ikke overbevisende, IKKE overbevisende". Fotografen Padmanabhan og flere andre var sammen med mig ved en af lejlighederne og hørte det også. Ydermere var Baba tæt på, da henrettelserne fandt sted, eftersom han havde konfereret med sin broder og Joga Rao umiddelbart inden henrettelserne! Hvad de diskuterede? Det tog mig år og megen smerte før jeg kunne indse (gennem års stadig mere dybgående undersøgelser), at der ikke er noget, der kan bortforklare, at Baba var en passiv medskyldig i koldblodigt mord, tæt ved i den samme bygning! Hvad kunne overhovedet fritage ham for ansvaret, han, hvis ord er lov i Prasanthi Nilayam? (og ikke mindst i Indiens magtfulde rets- og regeringskredse). Ofrene - alle familierne og andre, som havde nogen som helst forbindelse med de indblandede - blev forfulgt og modtog ingen retfærdighed, ikke engang en retssag! Et eksempel, en 12 år gammel skoleelev, som V. Prabhu eftersøgte for hans mor, blev fængslet og måtte under psykiatrisk behandling og flygte til USA. Al denne rene lovløshed var oprørende. Sai Baba siger, at vi altid skal respektere vort lands love, men hvad gjorde han? Ah, han er den Almægtige Gud, så han kan blæse på lovene i hvilket som helst land!
Jeg ser, at du siger, at "kun to-tre" personer har rettet sexanklager mod Baba. Hvilket er fuldkommen usandt. Hvis du virkelig tror det, gør det mig ondt for dig, at du er så sørgeligt misinformeret eller selvfølgelig meget bange for, hvad du ville finde. Men jeg ved, hvordan den indre censor ikke vil tillade sådanne tanker, og det er let at blive ængstelig… jeg har megen forståelse for din position. Men Thorbjørn, der er mindst 14 højst troværdige, lange vidneudsagn at finde på nettet, og jeg har været i kontakt med mange mennesker for at sikre mig, at de er ægte. Jeg kender til mange flere, som andre har fortalt mig om… plus at jeg alene har fået kendskab til 8 eller flere tilfælde af uønskede overgreb eller krænkelser, smøring med olie og kysseri, fra mennesker jeg kendte, eller som kendte venner af mig. (Og jeg ville ikke høre på dem eller tage mig noget videre af det). Men der findes ingen mentale krumspring, der kan berøve disse folk deres troværdighed. Jeg har venner, som har hjulpet mig med yderligere efterforskning. Hvad med de førende græske devotees, som trak deres søn hjem fra Babas college for mange år siden på grund af hans krænkelser (Ratan Lal har bekræftet overfor en af mine venner, at de trak sig tilbage, men han tror kun på, hvad han tror, han ved - i mine øjne er han ikke særlig hurtig i opfattelsen). Jeg har forstået, at den malaysiske Sai Org blev splittet i to, fordi Baba misbrugte sønner af devotees derfra tilbage i 70erne. Der er dokumenterede udsagn om dette i seriøs litteratur såvel som troværdig andenhånds vidnesbyrd fra to tidligere studerende til en ven af mig. Tal Brooke er heller ikke den første anklager - for Krishna, som Baba betragtede som sin "sjælebroder", og som boede sammen med ham, og endda delte vogn med ham på Gurupoornima dag, men som rejste bort efter nogle år, gjorde ingen hemmelighed af Babas seksuelle tilbøjeligheder eller hans appetit på teenagere. Det varede meget længe, inden jeg - højst uvilligt - måtte acceptere de kendsgerninger, der blev ved med at strømme ind, og jeg blev fuldkommen overbevist om sandheden bag alle disse anklager. Du kan ikke undgå at have lagt mærke til, hvor mange teenagedrenge der har fået mange interviews på meget kort tid, modtaget ringe etc., og snart efter blot er "forsvundet".

Du beder om dokumentation, men disse sager er af en sådan natur, at dokumentation er umådelig vanskelig at skaffe, for undersøgelserne er trængt dybt ned i moradset. Du må vide, at i Indien under ledelse af svindlere (f. eks. Tehelka fidusen) er det meget svært at få dokumentation, og den er ofte værdiløs, fordi retssystemet er købt og betalt. Hvad får dig til at tro, at Vajpayees regering er blot så hæderlig, som Nixon og hans administration var? At han er devotee, formoder jeg? Alene tanken, at de ville være i stand til at udøve censur i danske medier og knægte ytringsfriheden her - som de forsøgte så ihærdigt og så forgæves! - taler for sig selv. Jeg gad også vide, om det var dig, der først bad om indgriben. Det vil imidlertid ikke bringe dig nærmere sandheden at hage dig fast i de juridiske aspekter af dette emne, det kan lige så let gå den anden vej! De bliver alt for ofte brugt til at forsvare folks tro imod sandheden.
Internettet har gjort det muligt for alle slags ofre over hele verden endelig at kunne tale sammen om deres oplevelser. Det gælder især dem, der har måttet afbryde deres forbindelse med Sai bevægelsen og er havnet i et fuldkomment socialt tomrum. Tusinder har endelig fået en kanal til andre. Afsløringerne vokser og vokser, og det er sandsynligt, at et enormt efterslæb er på vej (som man har set i den katolske kirke og mange andre sådanne lukkede institutioner). I henhold til devotees, der netop er kommet hjem, har de mødt venner til adskillige drenge, der sover i Babas lejlighed hver nat. Det blev påstået, at der altid er en af dem, der deler seng med ham. Seksuelt misbrugte personer er altid meget længe om at erkende, hvad de har været udsat for, og der går som regel tiår, inden de kan tale ud om det. Påstande om, at et antal af Babas ex-studerende stabsmedlemmer og tidligere sengekammerater, også er pædofile, bør undersøges seriøst - anklagerne kommer fra mere end 150 ex-studerende på en indisk hjemmeside, med en hjerteskærende bøn om at blive troet, fordi ikke engang deres forældre vil lytte til dem. I en diskussion jeg havde med Narasimhan om Babas ækle foredrag, hvori han fortalte om drengene, der sov i hans aflåste lejlighed og mødte hans mors genfærd etc. længe inden den sidste bølge af afsløringer, spurgte Narasimhan mig, om homoseksualitet/pædofili virkelig betød noget i Vesten. Han var lamslået og målløs, da jeg fortalte ham, at verden aldrig ville acceptere den slags. Pædofile forførelser er åbenbart vidt udbredt i det seksuelt meget restriktive Indien og accepteres stiltiende lige som mange andre onder, noget jeg ved fra forskellige kilder gennem min lange kontakt med landet siden 1950erne. Indere, som vokser på i berøring med denne accept, er tilbøjelige til at betragte det som en af livets kendsgerninger og vende det blinde øje til. Prof. Haraldsson nævner kun to tilfælde af homoseksuelle beskyldninger mod Baba i sine research interviews. Du kunne prøve atspørge ham, om han hørte om flere!

Efter at have studeret indisk mysticisme og filosofi siden 60erne - og set i detaljer den lange række af urene guruer fra Østen - og efter blandt andet at have kendt en swami med "guddommelige kræfter" før Sai Baba, må jeg modsætte mig den vilde teori, nogle devotees har grebet ud af luften, om at indgnidning med olie (og kys?) er nødvendig for at påvirke chakraer etc. Det ligner snarere forsøg på seksuel tilnærmelse med henblik på yderligere intimiteter; den slags tilnærmelser er velkendte fra den psykopatologiske litteratur. At udtale offentligt, at man "ved" Baba er uskyldig, er simpelthen urimeligt (som Steen Piculell gjorde). Det er tro, ikke viden. Med Baba er det alt for let at forveksle tro og viden, han anbefaler det endda indtil bevidstløs tankeløshed. Hvad han laver om natten vides kun af dem, der deler soveværelse med ham. Han er heller ikke under observation i det private interviewrum og forskellige andre steder.
Man kan ikke konkludere, at de mange gode gerninger, charme o.s.v. ikke kan forekomme sammen med onde. Mennesker med stor magt kan falde… tænk på Ravanna, som - hvad Baba gentager om og om igen - overvandt alle dårlige egenskaber… undtagen begær! Jeg ved godt, at det ryster ens sjæl at måtte erkende det. Men dine modangreb på angriberne forekommer mig at være som at tilbyde de lidende galde. Det er vel ikke det, du vil huskes for? Det er tydeligt, at du ikke ved noget om angriberne, siden du kun omtaler 2/3. Jeg tror også, at du ved relativt lidt om Bailey … eller endog Conny. Jeg foreslår, at du begynder med at trække dine beskyldninger mod dem tilbage omgående og offentligt. Der er en stærk, verdensomspændende bevægelse i gang for at stille alle indblandede til regnskab, og jeg tror ikke, den kan standses, uanset hvor lang tid det vil tage. Andre magtfulde kirker, institutioner, kulter har kæmpet imod… men er faldet i den sidste ende, fordi tiden altid er på ansvarlighedens side. Du kan lige så godt se i øjnene, at der er folk, der arbejder hårdt med at informere og med at sætte sig i forbindelse med forskellige verdensorganisationer, regeringer o.s.v. Stævninger og arrestordrer mod SB og andre indgives nu i flere og flere lande.

Jeg vil anbefale dig og alle andre i Danmark at holde op med at anbefale unge mænd at besøge Baba. Skønt jeg ved, at det er utænkelige for dig for øjeblikket, ville det bedste være at opløse Sai organisationen i Europa helt og holdent. Her i Norge er det smuldret ned til næsten intet, endda mere end i Sverige.

Jeg synes stadig, der er megen visdom i Babas lære, ja, men jeg finder mere og mere ud af, at der praktisk talt ikke er spor originalt i den. Den er også bredt generaliserende, ofte meget vag og hyppigt selvmodsigende (hvis man virkelig nærlæser og tænker over det). (Jeg har skrevet en masse, delvis for at øve en modererende indflydelse - i Sanathana). Den er en à la carte menu over alle varianter af indisk tankegang, en neo-vedantisk blanding; helt uden indre overensstemmelse. Den indeholder også masser af faktuelle bommerter, fejlcitater og - for enhver der har kendskab til filosofisk analyse - generelle selvmodsigelser på det fundamentale plan, som ikke på nogen som helst måde kan bortrationaliseres. Jeg forsikrer dig, at der næppe er en anekdote, et billede, en lignelse eller en historie, der ikke er taget fra andre før ham, og som jeg ikke er faldet over før eller senere. Baba gør selv ikke krav på at have en ny lære. Jeg har læst - og også hørt fra min tidligere
guru og andre indere før den tid - mange af de eksempler og historier, som Baba bruger, næsten altid uden at angive kilden. Det vil du kunne se hvis du grundigt studerer de fleste arbejder af Ramakrishna (af "M"), Shivananda, Ramana Maharshi, Nisargadatta, Chidananda, Shankara, Vivekananda, Dayananda Saraswati, Ramanuja, Godbole, Blavatsky, Brunton og mange flere. Næsten alle disse er meget klarere, mere forklarende og bedre formuleret end noget, Baba har produceret, selv når hans ofte vidtløftige taler blev nedskrevet præcist og dygtigt af Narasimhan etc.

Selvfølgelig vil en højskole, der baseres udelukkende eller hovedsagelig på Babas lære som det åndelige grundlag, isoleret fra hele verdens rige kultur og uden nogen sammenlignende studier af religioner, videnskaber og humaniora, ikke være meget bevendt. Hvis den også skulle drives uden ægte diskussioner men med beskyttende censur og afvisning af ærlige spørgsmål - som i mange europæiske Sai-centre - vil den ikke blive andet end en sekterisk mærkværdighed.
Mirakler eller ej, Baba er nu i samme situation som mange andre, om hvem man også har troet fuldt og fast, at de har været 100% rene hele deres liv, indtil afsløringen… tænk på Jiddu Krishnamurti. Rajneesh, Trungpa Rinpoche, plus swamierne Premananda, Muktananda, Swami Rama og en masse andre, som jeg har data på. De havde også overnaturlige kræfter, nogle frembragte lingams på Sivarathri i årevis, og mange "skabte" vibhuti, nogle gav endog shaktipat, for ikke at tale om helbredelser. Alle udstrålede meget stærke personligheder og noget, som folk oplevede som kærlighed (mest sandsynligt gennem ubevidst projektion af deres egne energier eller ved ønsketænkning). Som Baba med rette siger, så kommer kærlighed og lyksalighed i ethvert tilfælde fra ens eget indre. Smiger og løfter om fjerne ting er maddingen, og han bruger ikke-så-kærlige midler til at holde sine tilhængere på plads (for at rette dig "til dit eget bedste"?), som jeg er sikker på, du kender til af erfaring. Han er ikke frigjort fra sine verdslige dagsordener og prioriteringer i det sociale og politiske magtkompleks. Næsten alle guruer lover frigørelse fra genfødsel til dem, de ønsker at binde fast til sig, det må du da bestemt vide! Jeg er helt på det rene med alle Babas forskellige overnaturlige kræfter, og også at han har mange "menneskelige" fejl, mere af begge dele, end jeg har dokumenteret i min bog om ham - og jeg har også oplevet den slags kræfter hos andre personer både fra Indien og andre steder… udover at jeg over en bred front har studeret den righoldige verdenslitteratur om emnet, idet jeg har forsket dybt i omkring fire tiår.
Du må på nuværende tidspunkt have erkendt for dig selv, at Babas "ærværdige navn" også allerede har fået en uudslettelig plet, på trods af hans konstante påstande om det modsatte. Jeg er ked af, at du har været holdt - eller har holdt dig selv - så uvidende om disse ting. Det gør mig ondt både for dig og for alle de andre, som ligesom vi er blevet ført bag lyset af den skjulte korruption, hemmeligholdelse og kriminalitet i Babas ashrams med hans medvirken som "guddommelig leder" etc. Realisationsprocessen er smertelig, men der findes ingen anden måde - jeg har altid ment, at sandheden vil frem i den sidste ende. Den kan ikke være så fuldstændig fjern fra de verdslige kendsgerninger. Naturligvis ved jeg en hel del mere om tingene, end jeg med rimelighed kunne omtale i dette brev.
Det er, hvad jeg syntes, du burde vide. Vi kondolerer jer begge for alt dette.

Hilsen Robert

From: "Thorbjörn Meyer" tm.lpf@cbs.dk
To: "Robert Pribby" rpriddy@online.no
Cc: "Torbjoern Lindseth" tolindse@online.no
Sent: Friday, February 15, 2002 9:57 PM

Kære Bob
Normalt ville jeg ikke besvare et brev som det, du har sendt mig. Men jeg har kendt dig i mange år og anser dig for at være en intelligent, åndelig søger, som tydeligvis er blevet ført på afveje. Jeg regner med, at både du og Reidun har forladt Sathya Sai Organisation. Du siger, den er smuldret væk. Men under din ledelse voksede den jo aldrig ud over et dusin devotees, vel? Jeg tror faktisk, at den er mindst lige så stor nu, som den nogensinde har været. Og Sverige talte måske 50 devotees, da den var størst, og nu måske 30. Det er virkelig ikke de dramatiske forandringer, du synes at tale om, er det? Og lad endelig være med at bekymre dig om resten af Europa - det går fint! Du tror, du baserer din mening på kendsgerninger og påstår at have en pålidelig kilde. Hvor er det dog uheldigt, at den kilde er gået bort. Hvorfor skrev du ikke til mig, mens han endnu levede, så jeg kunne få det bekræftet hos ham? Om hændelsen i 1993 har Conny Larsson den samme ubekræftede historie men fra en anden kilde: en anonym politimand. I intet af tilfældene kan man undersøge jeres (parallelle) historier. Hvem taler om tro versus viden? Du henviser til historierne på nettet. Måske noget som Hari Sampath's hjemmeside? Jeg tror, det hele står der. En hel masse sider baseret på hvad man kun kender fra sladder og stumper af avisartikler. Alt sammen ubekræftet. Sampath påstår at have sendt 20 beedigede skriftlige erklæringer til CBI i Indien. Men det er ikke muligt at få fat på disse. Og de er aldrig indleveret til de relevante indiske myndigheder i Andra Pradesh. Larsson fortæller også historier om overgreb og henviser til unge mænd (for eksempel en ung mand i Polen), som i henhold til Larsson helt sikkert blev misbrugt. Men når man henvender sig til dem, afviser de, at seksuelle krænkelser har fundet sted, allerhøjst den ældgamle indiske olieceremoni. Eller Bailey's mange andenhånds historier. Intet af, hvad Bailey skriver, er førstehånds. Intet er bekræftet, alt flyver i vinden. Akkurat som når du fortæller mig, at Vajpayee forsøgte at censurere de danske medier. Sikke noget vrøvl, Bob! Du henviser til et åbent brev fra Vajpayee til medierne som helhed (indiske og udenlandske), hvor han advarer dem mod at bringe modbydelige historier og bagvaskelse og tilskynder dem til at udføre ordentlig research. Det er det, det handler om. Intet om at knægte ytringsfriheden i Danmark - eller noget andet sted for den sags skyld. Men et strålende eksempel på hvordan du og andre villigt og uden nogen som helst ordentlig research laver en enkelt fjer til fem høns, som Hans Christian Andersen beskrev sladderens natur.

Og hvor vover du at kritisere det kommende European Sathya Sai Educare Academy. Du ved absolut intet om det. Det er en almennyttig stiftelse udenfor Sathya Sai Organisation viet til åndelighed og universelle menneskelige værdier, ikke den sekteriske mærkværdighed, din hjerne har fostret.

Så kære Bob, det gør mig ondt, at mine kondolencer går til dig og den kære søster Reidun. Det ville være bedre, hvis I lige vendte jer indad og koncentrerede jer om jeres egne guddommelige Selv'er. Dette er VOR primære dagsorden. Og vi tror ikke, nogen yderligere dialog mellem os tjener et meningsfuldt formål. Vær venlig at respektere det.
Thorbjørn


From: "Robert Priddy"
To "Thorbjörn Meyer"
Sent: Saturday, February 16, 2002 7:16 PM

Thorbjørn, siden du undlod at svare mig, men også til at stille mig et spørgsmål, benytter jeg mig af min ret til at svare, og i fuld udstrækning. Jeg kan ikke respektere dit ønske om at sætte mig på plads og lukke munden på mig… det er din gamle metode, velkendt for mange af de mest anstændige mennesker, jeg har mødt i Sai Org., af hvilke de fleste er gået. Men det virker ikke med mig, ikke mindst fordi du har en offentlig forpligtelse til at stå til regnskab. Det er vigtigt, at offentligheden får adgang til denne diskussion, synes du ikke? Den bør helt sikkert offentliggøres på dansk.

Du spurgte om Sai Org. i Norge: "Men under din ledelse voksede den jo aldrig ud over et dusin devotees, vel?" Svaret er, omkring nogle og halvtreds devotees ved det største møde (en SB fødselsdag), men der var ikke ret mange, der nogensinde ønskede at blive medlemmer. Jeg respekterede deres valg, ingen pres, ingen prædiken. Jeg har aldrig ønsket at rekruttere folk, for jeg afviste fuldstændigt dine fjollede ideer om, at antal var lederskabets mål og bevis på egen værdi, hvad du tydeligvis investerede en masse stolthed i. (Hvis du har lyst, så se min analyse af Sai Org. på min hjemmeside http://home.no.net/anir/Sai/saiorg/. Jeg gad vidst, om det var dig, der fik folk til at blive devotees, eller det var SB. Jeg påtog mig rollen som en pligt, indtil en anden ville overtage. Der var reelle vanskeligheder i årevis med at finde nogen, som havde lyst til bare at overveje at blive koordinator. Nu er der omkring 4 personer tilbage til møderne, hvor der engang meget ofte var omkring 20. Så du må hellere bearbejde dine statistikker en gang til! ¨to massage¨betyr å få til å se større ut¨

Vi laver alle sammen fejl, ved du nok, og det ser ud til, at jeg er blevet misinformeret om, at der havde været en direkte henvendelse fra de indiske myndigheder til DR. Det gør ikke megen forskel. Nogen iblandt jer gjorde opmærksom på Vajpayees forsøg på at stoppe ytringsfriheden, n'est ce pas (ikke sandt o.a.)? Du tror, jeg er blevet misinformeret om SB. Det er jeg bestemt - om og af SB! Jeg kunne ikke fortælle dig om mordene før, fordi det tog omkring 4 års intensive undersøgelser, inden jeg var overbevist om visse utvivlsomme kendsgerninger. Desuden kunne jeg ikke løbe risikoen for repressalier mod V.K.Narasimhan, mens han levede (og var stærkt afhængig af ashram-faciliteterne efter hans kones død) fra de samme kræfter, som foranstaltede de fire henrettelser og forårsagede megen anden elendighed, med Janaki Ramiah som den centrale person i den centrale Trust sammen med hans storebror SB. Hvor beroligende! Du tror, jeg opfinder alt dette her. Bestemt ikke.
Med hensyn til den "ældgamle indiske olieceremoni". Kan du dokumentere den og nogen som helst troværdig åndelig årsag til den? Jeg indrømmer, at det er en kendsgerning at visse "ældgamle" tantriske kulter praktiserer mange seksuelle afvigelser, men hvad fortæller det os? Skal denne "ceremoni" nødvendigvis indbefatte vellystig kyssen på munden, som en fælles bekendt af os oplevede med SB i det private interviewrum, mens vi sad udenfor? Jeg skal ikke nævne hans navn, men personen kom senere til Oslo og fortalte mig dette (jeg ville ikke høre!), og at han havde fortalt det til èn person mere i Sai Centret i København. Hvorfor kontakter du ikke også Liz's nevø ("kor-damen"), som uafhængigt gik på nettet for at fortælle om, hvordan han blev misbrugt, da han besøgte SB sammen med Hal Honig? Jeg har fra pålidelige kontakter kendskab til syv andre tilfælde, som ikke står skrevet nogen steder. Har du måske også haft "førstehånds oplevelser" af at blive "olieret", og i så fald hvorfor ikke? Måske inkluderer "indisk oliering" masturbation? Talrige personer har bekræftet dette om SB. Det er ikke let for ofre at stå frem, især når der er sådan nogle som dig til at tale ondt om dem. De er ikke alle sammen på Sampaths hjemmeside. Søg på de indiske studerendes hjemmeside quicktopic.com and exbaba.com eller snowcrest.com til at begynde med… Hvorfor ikke indrømme det, du ønsker ikke at vide besked.

Jeg tør godt nævne, at den højskole, du ønsker at starte, er blevet financieret - så vidt jeg har forstået - med en Sai-donation på 6 mill.$ fra USA. Ret mig, hvis jeg tager fejl, når jeg også siger, at den skal bemandes med fuldt ud troende, overvejende medlemmer af Sai Org., og at du skal lede den. Jeg er blevet oplyst om, at de forskellige nationale Sai organisationer nu har den politik at starte separate truste under forskellige navne i forskellige lande i den hensigt at købe ejendomme etc. uden SBs navn. Jeg føler, at du og dine medarbejdere handler uærligt heri. Hvis jeg tager fuldkommen fejl, ville jeg måske føle mig delvis beroliget. Men jeg er overbevist om, at der helt sikkert vil være studerende, der vil høre så meget om SB på din skole, at de vil ønske at møde ham.

Du råder mig til at vende blikket indad, ligesom du gør… når jeg ønsker din åndelige vejledning, skal jeg nok bede om den! Du siger, at du gør dette, ja, gid du ville, men luk dine udadvendte aktiviteter ned først! Og med hensyn til dit "kære søster", min kone, så forlod hun Sai Org. mere end et år før jeg! Jeg måtte le ad dit hykleri med at bruge denne tomme "titel". Hvorfor foregive at være så rar, når du ikke er det? Det må være en anden uægte effekt af Babas råd om altid at tale elskværdigt. Gjorde han det i sin juletale 2001 i mandiren, da han vredt bankede i pulten med sin knytnæve? Men jeg vil ikke finde mig i løgne og det, der er værre, selv om også jeg skal angribe kritisk.
Vågn op, Thorbjørn… det tager "kun" omkring fire år eller mere af ærlig selvransagelse og undersøgelse af kendsgerninger at frigøre sig fra vildfarelse og falskhed, hvis du har mod til det.
Robert

From: "Thorbjörn Meyer"
To: "Robert Priddy"
Sent: Sunday, February 17, 2002 12.49 PM
Kære Bob,
Når du insisterer på at gå med beskidte briller - så ser du ikke andet end skidt. Hvad kan jeg gøre? Kun ønske, du må være lykkelig.
Kærlig hilsen
Thorbjørn